Milan, Italy (in hindsight?)

It’s been over two months since I moved to Milan, Italy and still no pictures of this town. Strange, huh? Yeah, I’ve been busy with school and stuff. But here you go, all the pictures I took while I wandered around the city so far. There are Duomo di Milano, Galleria Vittorio Emanuele II, San Siro/Giuseppe Meazza Stadium, Navigli, and an afternoon sky from the windows of my apartment. I have some more pictures but sadly I don’t know where I placed them *sigh. The mix of 12th century buildings and behaviors of 21st century human beings is just around the corner. I especially like that I can get to Duomo di Milano in 15 minutes and the fact that a lot of people still use Duomo as a meeting point even after over 800 years since it was built. So far, I find this city quite attractive.

D

20141101_163755 20141025_144346 20141025_142059 20140913_132311 20140913_215805 20140907_113938 20140907_113847 20140907_114502

Milano so far

Hello,

I haven’t written for a while. Well, what can I say. It might sound cliche, but the truth is Life gets in the way. Sometimes you just have to let Life gets in your way, you know. Okay, so, where to start?

I’ve been in Milan, Italy for almost two months. Currently I live in a flat about 10 minutes by bus from my campus. My landlord is a good guy and the people I live with are such nice persons. I started school about four weeks ago and my classes are getting busier day by day. I have found some great friends here and feel happy about it. Things have fallen into place, more or less.

Today I went to see a friend for breakfast at 9ish to talk about our group project for one of our classes. What was supposed to be an hour or two meeting turned out to be an all-day work. But in between, I headed out to a sushi place with some friends. It was an all you can eat sushi for a very reasonable price (even in Indonesian currency!). We ate a damn lot. We came back to the campus with full tummies in the late afternoon. Then we worked for a while in our group project and it was time for me to have an Italian lesson for two hours. I made friends with two kids from my class, which was nice. They were very nice and funny. It is always nice to make new friends, after all. I went home at 8ish then had a cute chat with some of my flatmates. I offered them the broccoli soup I made yesterday and they loved it! One of them even asked for the recipe. I also cleaned up my room and took a shower this evening. In conclusion, today is such a good day.

I have a lot of assignment to do though, seriously. I don’t even know how I can handle these *laughing in despair.

D

0:57

Can’t sleep tonight. Strange. Indulging myself with some Jake Bugg and scrolling through my Tumblr dashboard. It’s less than two months before my leaving for Italy. I don’t know, man. I just read a tweet of a really good friend of mine who is abroad right now and it’s like.. I want to have my life in Milan all figured out and just settle the fuck down pronto! This whole waiting thing is annoying. I get all restless and shit and can’t even do something about it. I mean, ugggh just fast forward to three months from now or something!

I’m done reading Hemingway. His writing is so, so good! As I told a dear British friend of mine “His writing is simple and quiet, but strangely it gives dimension to the story”. My host dad from USA told me he had an intense Hemingway phase when he was in high school. I got the book from him, actually. Gosh, I can’t wait to read another Hemingway. I’m trying to get one here and bring it to Milan, maybe. English books are freaking expensive here, gosh dang.

Currently I’m reading Freakonomics by Steven D. Levitt and Stephen J. Dubner. I borrowed the book from a friend like a couple of months ago but haven’t gotten to read it until today. So the book is basically like looking through the backstage of life. It’s interesting. I gobbled like 70 pages just in a day! I think I can finish it off by tomorrow.

I’m almost through with Dr. Who season 2 now. Fuck it, Rose will be gone! I love her! I can’t even imagine the show without her! It’s like the whole Chris Eccleston is gone all over again. I just can’t! Dr. Who has shredded my heart into a million pieces at least once and another one is coming right up.

A lot of things keep buzzing back and forth in my mind right now and they are all mixed up with the sweet and rough voice of Jake Bugg. Gosh, I love him. I can hear my sister playing the violin rather vaguely from the next room. Maybe it’s time to go to bed after all.

D

Ted Mosby & Happier Things

Part 1: Ted Mosby

TV LOOKOUT

A dear friend of mine said, “Listen to me. You are like Ted Mosby because every time you have to go through tough times, you are surrounded by wonderful friends”.

The thing about being together with someone is, it can be a very easy way for us to lose ourselves. Being defined by our relationship with a significant other might be nice for a bit, but then it gets to the point where it’s mostly just a dependency problem, you know. Because, you see, we compromise when we’re together with someone. Love is blind is not a joke. Sometimes we sacrifice things that are important to ourselves so that a relationship can work. But, before that happens, we need to know our values, interests, and ourselves first before we agree to commit to a certain somebody. We need to know what things can be compromised and what can not. That is important, ladies!

I feel like I’ve been talking too much lol. Just bear with me, this post isn’t over just yet.

Part 2: Happier Things

tumblr_mc9rylG7ic1qhgdf5o1_500

Anyway, anyway, anyway, on a much lighter note, I GOT 8 OUT OF 9 ON MY IELTS TEST YOU GUYSSSS. HA! I didn’t even go to classes! How cool is that? I picked up the result yesterday at IDP Jakarta. I was expecting the worst, since I didn’t think I did very well on my listening and writing comprehension. But then I got 8. 8 out of 9 is pretty dang good, especially when you took a test for the first time and were pretty sure you got at least 10 answers wrong. The Universe has its way to show your worth when you least expected it, turns out.

This March is full of music, art, and movie gigs! I’ll go out with a friend next week for a weekend music gig downtown, and a week after that there’s another music gig also downtown. Also, there’ll be an art event in which some of my friends from university exhibit their artworks and in that art event there’ll be a movie festival, too. Sooooo many things to see! I’ll go to a music gig in Skye with a fashion presentation from Roberto Cavalli. How great is that?

D

just a quick note

this is for me about 10-20 years from now, whether you’re currently feeling down, beaten up, tired of this life, trapped, or whatever negative ones you’re under right now. i want you to remember this. i want you to remember the 22 years old you, sitting behind the desk of your dorm room, with the radio on and the sunbeam comes from the window panes, doing the final project of your undergrad years with the hope to quickly see the world after. i want you to grasp the feeling that i have currently. the feeling that nothing is impossible. the feeling that i have after looking at the bluest of sky and the whitest of clouds. the feeling that i have after opening some airlines’ websites. the feeling that my life is going to be so good and awesome. i want you to remember the feeling that i have right now.

because, whatever happens, we are still the same person. you are me, only a few years older. what has that got to do with anything? nothing, right? you can still have all these mesmerizing and up-lifting feelings. i think you’ve saved up some money already all right, which is so good because right now i have all the time and energy in the world but no cash LOL. so, please please please, for the love of God, do yourself a favor and travel (if you haven’t already!). go somewhere you haven’t been before whether just by yourself, with your spouse, or whoever! go see the world for me. for your 22 years old self who is dying and willing to trade anything for seeing the world through her eyes. remember the time you spent in the USA, remember the time you went to singapore by yourself to see laneway music festival, remember the time you went to bali. just remember all those time and feelings, okay?

this world is too big not to be walked on or seen.

D

the bluest of skygarage salealicelittle globelightscoins

image courtesy: Flickr. click the images to see where the photo originally comes from 🙂

this is odd

blue sky

I feel like I’ve grown out some parts of my life, or some parts of me rather. isn’t that odd? I feel like the same person for years but then I meet somebody I used to hang out with and then bam! I realize I’m not the same person with the one I used to be a few years back. what changed? are the changes bad? am I heading towards a falling down or a stepping stone? why did I change? why couldn’t I stay the same? just so many whys. but they make me think of where I come from and then I get to see my destination more clearly. because, you know, if you don’t know where you are coming from, you’ll lose your way. big time.

when I’m facing a change, I’d like to imagine what myself as a kid would think when she sees me like this. sometimes I imagine she feels disappointed, sometimes I think she’s happy to see what I’ve become now. but, mostly, I think she’d think of me as a pretty cool chick. going to gigs and music festivals, visiting art galleries and museums, having been living abroad for a year, going to art college majoring in design, and almost finishing my college years with friends and memories. okay, so I think it’s rather cool or boring lol. but, the heck. I’m having a good time. I think even myself as a kid would know that.

I still love the thought of having a house in the middle of grass-field, with a soak of sunshine coming through the window panes. I still love the look of the blue sky in the afternoon, with or without clouds. and, most importantly, I still like the smell of sea and the touch of sand through my skin. you know, I have this idea that when I still remember all those things fondly, I would never get lost in the madness and mayhem of this one mixed up world.

I guess I just worry too much. quarter life crisis. just have to suck it up. ciao!

but anyway. I’m getting pretty obsessed with Nick Zinner currently. you know, the guitarist of Yeah Yeah Yeahs. I think I’m over my crushing-a-member-of-a-rock-band phase. but I’m clearly not. after Laneway there was Faris Badwan (vocalist of The Horrors) and now all of a sudden Nick Zinner. I think that’s because I rented a YYYs concert dvd several days ago and that concert got me. bad. this isn’t even healthy.

all right. ciao for real now.

D

image courtesy by 2 Rights Make 1 Wrong on Flickr

Going Solo

Akhirnya gue traveling sendiri juga! Gue sempet aneh karena dibolehin sama bokap nyokap. Tapi, setelah dipikir-pikir, dulu gue dilepas gitu aja setahun di Amerika nggak kenapa-kenapa, sih. Mungkin itu jadi salah satu faktor juga kenapa bokap nyokap ngebolehin gue jalan sendiri ke Singapur. I mean, dibanding Amerika Serikat, Singapur is like next door. Dan jadilah gue ke Singapur sendirian. Di Terminal 3 Bandara Soekarno-Hatta gue dilepas begitu aja oleh nyokap dan adek gue. Check in sendiri, melalui imigrasi sendiri, menunggu pesawat sendiri, masuk pesawat sendiri, yah pokoknya serba sendiri lah. Parahnya lagi, Blackberry gue nggak bisa dipake dong pas nyampe di Singapur hahaha. Padahal gue udah bayar paket buat ke luar negeri, loh. Sialan emang, nih. Nanti gue tanyain ah ke Grapari. Mumpung deket kosan.

So, anyway. Gue bener-bener sendirian selama di bandara, baik di Soetta maupun Changi. Rasanya apa ya, reflektif banget hahaha. Bosen juga, sih. Tapi gue suka interaksi orang-orang di bandara. Kayak, pas gue mau beli kopi dari coffee maker di ruang tunggu terminal 3, gue akhirnya beli kopi ke mbak-mbak yang kelebihan masukin uang. Terus juga pas di pesawat mau ke Changi, ada bapak yang anaknya nangis nggak karuan sampai pesawatnya take off. Lalu ibu-ibu yang duduk di sebelah gue ngasih gue permen untuk diberikan ke bapak itu, supaya bapak itu ngasih ke anaknya, dan anaknya diam. Gue lalu memberikan permen itu ke orang yang duduknya di belakang bapak itu. Ketika gue balik dari Singapur, gue harus ngecharge handphone gue dulu sehingga gue jadi ngobrol-ngobrol sama ibu yang sedang duduk dan menunggu anaknya keluar dari terminal kedatangan. Dan juga obrolan singkat dengan petugas imigrasi. Yah, pokoknya hal-hal khas bandara seperti itu lah.  Gue sangat suka. Karena, apa yah, untuk sesaat, cerita kami saling bersilangan di tempat persinggahan ini, untuk kemudian kami kembali ke kehidupan kami masing-masing. Begitulah.

Singapur menyenangkan. Panas, seperti di Ancol. Tapi sangat rapi dan modern. Oh iya, selama di Singapur gue nggak sendiri. Gue nginep di tempat temen SMA gue, Agita Sesara. Uh, gue super dimanja deh pokoknya. Pas di Changi dijemput Agita, jalan-jalan ditemani Agita, tinggal di dorm Agita. Ah, thank you so so so so much for your hospitality and company! :* Selama di Singapur gue menginap di kamar Agita di dorm Nanyang Technology University (NTU). Sedikit banyak gue jadi belajar tentang kehidupan anak-anak perantauan yang tinggal di luar negeri. Gue ketemu beberapa teman SMA yang sekarang kuliah di NTU juga kayak Tony, Hafiy, dan Egi. Yah, seru lah. Malam pertama gue makan malem pancakes di kamar temennya Agita, si Renung. Malam kedua abis Laneway juga makan malam (yang super telat) di situ bareng sama Egi dan Hafiy. Wah, ini terima kasih sebesar-besarnya loh sudah memperbolehkan gue crash in dan ikut makan-makan hehe.

Apa lagi, yah. Gue banyak ke museum, sih. Kayaknya gue emang museum geek, deh. Pas di Amerika dulu juga kalau ke luar kota kerjaannya ke museum. Museum of art lah, museum of contemporary art lah, apa lah. Kalau pas ke Singapur kemarin gue ke tiga museum: Red Dot Design Museum, Singapore Art Museum, sama ArtScience Museum. Semuanya menarik, tapi yang paling gue suka secara exhibition-nya itu yang pertama Red Dot, kedua ArtScience, dan ketiga SAM. Gue emang lebih tertarik sama hal-hal kontemporer sih ketimbang klasik hehe. Tapi, gue emang nggak tahan banget kalau ke luar negeri cuma nggak masuk ke design atau art museum. Rasanya ada yang kurang. Yang uber cool sih pas ke ArtScience Museum di Marina Bay Sands. Kan ada pameran 100 Tahun Titanic gitu. Dapet tiket yang bentuknya replika tiket masuk Titanic, dong! Dan di belakangnya ada nama penumpangnya, yang nyata dan memang penumpang Titanic 100 tahun lalu! Lucu deh. Di dalam area display ada nama orang-orang yang selamat dan meninggal. Punya gue termasuk nama orang yang selamat. Ceritanya dia penyanyi di klub malam Paris dan Belgia gitu, deh. Hahaha. Super glamor.

Laneway-nya sendiri menurut gue emang sebagaimana festival musik seharusnya, sih. Gue suka sensasi di mana badan lo udah super capek, keringet nyampur baur sama orang-orang yang nggak lo kenal, mata udah kriyep-kriyep karena kecapekan, tapi lo tetap enjoy karena di depan lo ada band atau artis yang lo kagumi. Gue juga suka sensasi di mana lo dan orang-orang asing di sekitar lo terhipnotis oleh musik yang sama, dan menyanyikan lirik lagu yang sama berbarengan pula. Rasanya sangat magical. Itu salah satu alasan utama gue suka pergi ke konser. Gue suka banget nonton gig. Rasanya ketika lo nonton langsung si artis atau band itu, lo jadi mengerti kenapa lo bisa sampai suka sama mereka, dan kemudian lo akan semakin menyukai mereka dan musiknya. Sensasi mengetahui bahwa ada beratus-ratus orang yang sama-sama menghargai musik yang lo suka juga sangat rewarding. Maklum, gue suka musik yang mungkin di telinga kebanyakan orang dibilang aneh hehehe. Ah, akhirnya ada satu festival musik yang gue coret dari list music-festivals-to-see gue! 🙂

Apa yah. Yah menurut gue traveling memang merupakan salah satu cara paling baik untuk menepi sebentar dari hidup. Kalau selama ini lo ngerasa kayak sedang menjalankan sebuah role dalam sebuah film, traveling itu seperti duduk sebentar di pinggiran sambil bersantai dan melihat orang lain melakukan role-nya. Rasanya menyenangkan. Kayak mengambil napas panjang waktu di pegunungan, lalu dihembuskan lagi.

Nabung lagi ah untuk suatu perjalanan di masa depan hehe.

By the way, 30 Hari Menulis Surat Cinta gue gagal total! Haha!

D

Yogyakarta dan Semarang

last week i had a study tour then an extended trip after. the study tour was in yogyakarta and the extended trip was in semarang. the study tour was hectic, restless, loud, but nonetheless fun. the extended trip was somehow reflective and solemn. it felt great to be away from bandung for a while. things were pretty hectic when i left bandung, with all the final year’s assignments and whatnot.

now i come back here and i become pretty well collected. plus, yesterday i impulsively bought a couple of things at the bodyshop! a bottle of room fragrance (vanilla and tonka bean) and a can of shea body butter. i can’t resist the room fragrance. the packaging is so elegant and nice-looking. and the body butter, well, i need it for my oh-so-dry skin. so, yeah. now my entire room smells very good and relaxing 🙂 i have just finished listening to rivers cuomo’s alone: home recording. pretty wild stuff he made here. very quirky and interesting, extremely different from what he does with weezer.

here are some pictures i took when i was traveling. enjoy the weekend, everyone! 🙂

D

windowsthe malioboro streetsome furniturethe little brotherthe garden of ullen sentaluthe train museuminside the train

girlfriends

pancakesfriendssnowmanhappy birthday

hari ini pagi-pagi bangun lalu duduk di kursi menghadap meja belajar, kemudian menyalakan laptop, dan meneruskan pengerjaan tugas kemarin malam. gue tidur jam setengah dua pagi. udah bener-bener nggak kuat mikir. buat nge-rotate pintu di cad aja mata gue udah berat banget dan otak gue kayak ngehang gitu. bangun karena alarm jam setengah enam, tapi kemudian tidur lagi karena mata masih berat dan baru bener-bener bangun jam delapan pagi. uh, langsung cuci muka, gosok gigi, pake lip balm (oke, yang terakhir nggak signifikan), dan duduk manis depan laptop klak-klik-klak-klik cad dan sotosop. hectic, hectic, hectic, akhirnya jam sebelas berangkat.

jalan cepat ke depan gang, naik angkot, turun angkot, jalan cepat sampai tempat print-an salman. waktunya super tepat. soalnya pas gue ngeprint, tau-tau ada mas-mas dateng mau ngeprint di kertas A2. fiuh, untung gue duluan. terus ke studio, ketemu iam. si kak koco ga ada. akhirnya gue dan iam memutuskan buat naruh tugas di mejanya aja. lalu ada bobi juga. bertiga ngumpulin bareng. lalu ke tpb. pas mau ke atas ketemu beberapa tpb. ada yang nyenyumin gue, ada yang nanya “ih teteh kok baru datang?” oh my god, malu! cepat-cepat ke atas, masuk ruang dosen, ada jeje dan tika. ke ruang display dulu, bantuin irna dan ume. abis itu makan! uuuu seperti biasa, makanannya selalu enak :-9 lalu ngasmas. ada dosen tamu dari jepang. bantu-bantu. abis itu pulang, turun dari tpb.

pulang-pulang, ke reading lights dulu. jadinya rame-rame sama aya, bubu, sasa, dan riri juga. padahal awalnya cuma gue sama tika yang pengen ke sana gara-gara ngidam pancake. ke rl, naik angkot, macet. tapi akhirnya nyampe juga dan bisa duduk di tempat deket jendela besar yang sangat gue sukai. makanan minuman datang, ngobrol lala-lili, nonton goban dari laptopnya bubu, nengok-nengok tempat buku anak sama riri dan tika, makan kentang goreng rame-rame, ngeliat buku unyu yang isinya karya-karya dari cetakan jempol, haha-hihi. cabut dari situ sekitar maghrib. yang teringat sampai sekarang adalah cokelat, cahaya, hangat, bau manis, musik bossanova, dan menghabiskan waktu bersama teman-teman. rasanya menyenangkan 🙂

sampai kosan mandi, bersih-bersih kamar, menyapu melipat selimut nge-charge handphone, lalu menyalakan laptop dan kemudian menulis ini sambil mendengarkan a fine frenzy. mengingat-ingat suasana di reading lights tadi dan udara bandung yang mendingin, gue jadi ingat suasana christmas di amerika. gue nggak merayakan natal, tapi menurut gue suasana natal itu menarik untuk diamati dan berkesan. apalagi di amerika dulu, banyak sekali lampu-lampu, lagu-lagu catchy, bau manis permen kue dan cokelat, dan hal-hal lain yang indah-indah. gue suka hal-hal indah. dan apalagi dulu gue dapat banyak hadiah natal dari host family. ups. nostalgia 🙂

—-

setelah kerja keras beberapa hari belakangan, rasanya tepat untuk bersantai, walaupun mungkin belum saatnya yah. kemarin dipuji dosen idola. ih, senang :”> katanya kerja keras gue ada hasilnya, lalu gue dibilang untuk menjaga prestasi atau sesuatu semacam itu. ah, senang sekali rasanya kalau apa yang dikerjakan sungguh-sungguh kemudian diapresiasi oleh orang yang dihormati.

akhir-akhir ini selalu panik dengan pertanyaan pada diri sendiri yang menghantui pikiran: “habis lulus kuliah mau melakukan apa?” oh, tuhan, tolong bimbing hambamu yang clueless ini. tapi, setelah dipikir-pikir, lulus saja belum. mungkin gue harus lebih mengkhawatirkan langkah-langkah yang harus diambil agar lulus kuliah, baru setelah itu menimbang-nimbang tentang tahap selanjutnya.

karena kehidupan adalah tentang menghadapi apa yang ada di depan mata.

cheers to the freaking weekend, baby! 🙂

D

hello again

it’s been almost two weeks since i came back to bandung. things have been great, couldn’t be better. i hang out with friends almost every day and going to dinner together with friends almost every evening, too. i mean, i wrote in the earlier posts that i miss my bandung life so much and everything. but, the thing is, i feel that this town is getting.. emptier and emptier. i don’t know, maybe it’s the fasting season and we all just have two weeks of campus before the big eid holiday and people just cut classes so it feels empty, or maybe it’s because most of my girls still out doing their internships outside bandung, or maybe it’s because i have eaten my early breakfast alone ever since i got in bandung while usually in jakarta i have my family being there for me and such. whatever reasons, this town feels emptier now. it makes me feel.. rather sad.

this will be my last ramadhan in bandung, if i graduate by july next year. but i only get two weeks of college in which most of my friends are still out there doing their internships. well, the two weeks of college before the big holiday is nice, rather. but the absence of my girlfriends, that’s what makes it kind of silent, i guess.

but, on the brighter side, i get to hang out with people outside of my gang. it feels kind of fun, actually, hanging out with different people. it feels nice. it’s like, you’re being made sure that there are more good people around you than you could ever realize, like you can feel you’re coming home even you’re so far away.

i think i’m starting to get a little sentimental because, well, it will be only one year (or less) before i’ll leave bandung. this town has given a lot to me. friendship, life lessons, cool hanging out places, just everything. i will be very, very sad when it’s time for me to leave this town. because all of a sudden it’s the fourth year already. and by the time you’re a senior, everything will move so fast you can’t even recognize it. i want to keep every moment, every bits and pieces there is. i don’t want to lose them.

D

you and why you

and if we were really meant to be, then we’d justify destiny

salah satu bagian lirik dari lagu yang sedang gw dengarkan sekarang. sedih, ya? and if we were really meant to be, then we’d justify destiny. sedih, tapi dalem. lalu bagus. ah, rasanya pengen gw ucapin terus-menerus dalam hati, like some kind of secret spell, or anti-jinx. kesannya kayak, umm, ditinggalkan. kayak ditinggalkan di tengah-tengah. sampai si pemilik lirik ini bilang kalau mereka memang akhirnya bakal bersama, mereka berarti sudah merumuskan takdir. merumuskan takdir. how deep is that?

ada lagi, ada lagi.

because when I looked up into your eyes, it didn’t hurt at all

postal service jago ya bikin lirik-lirik kayak gini. seinget gw lagu-lagu mereka gw suka semua liriknya. salah satu yang paling gw inget itu clark gable soalnya liriknya aneh tapi jujur lalu galau. ini juga jujur. jujur yang simpel dan menenangkan. kayak, lagi ngobrol-ngobrol sambil jalan terus nyeletuk aja gitu. because when I looked into your eyes, it didn’t hurt at all. kata-kata yang nggak cuma dipajang di lagu, tapi bisa didengar juga di kehidupan sehari-hari. suka, deh.

D

 

image courtesy: thephotofairy

delusional

minggu-minggu melelahkan sebelum wisuda udah kelar. kemarin arak-arakan dan nonton perform wisuda lalu lanjut malamnya datang fancy. arak-arakan dan perform temanya “venus pearl of the sea” dan fancy nite temanya “dunkdought alien”. lucu, lucu, dua-duanya lucu. gw menikmati keduanya walaupun malam sebelumnya gw baru balik dari kampus sekitar setengah enam pagi menunggui para tpb kostum bersama para tatib kostum lain: vini, kania, rora, fitmel, dan aya (terima kasih, lho, obrolan paginya hahaha). sampai di kosan lagi sorenya tepar sebentar lalu malamnya kembali ke kampus buat nonton fancy sampai sekitar setengah satu pagi. menyenangkan, ditemani segelas wedang jahe yang gw seruput sedikit-sedikit seperti menyeruput cocktail.

apa, ya. gw tipe pengamat, sih. jadi ketika arak-arakan dan fancy, gw melakukan sebuah pengamatan yang hasilnya membuat gw makin menyenangi pilihan gw buat kuliah di Seni Rupa ITB. dari pengamatan gw kemarin, gw mengambil kesimpulan kalau fakultas ini sangat membumi dan berorientasi pada kesenangan khalayak ramai. liat aja dari tradisi melakukan arak-arakan dan perform yang matang dan dapat ditonton oleh siapa saja, sampai fancy nite tadi malam yang bahkan bapak-bapak penjaga di sekitaran gedung SR ikutan nonton dan menikmati pertunjukan dengan sajian makanan dan minuman yang sederhana dan tidak berlebihan (wedang jahe dan nasi bungkus for god’s sake yumm) serta memberikan kesempatan untuk pedagang-pedagang kecil mendapatkan keuntungan sambil melihat hiburan. malam yang dingin tau-tau jadi nggak begitu berasa.

di hari minggu yang menjelang siang ini, di tengah-tengah kamar gw yang super berantakan karena beberapa hari belakangan cuma jadi tempat transit, gw merasa sangat serene dan kontemplatif. haha, sinting. oh, dan tadi gw sempet mad like hell dan merasa frustrasi banget karena headset gw hilang. dan ternyata ketinggalan di kosan aya waktu gw menginap di sana abis balik dari kampus jam setengah enam pagi sabtu kemarin. sekarang udah tenang lagi, sih.

kalau untuk sekarang rasanya gw pengen pergi ke salah satu pulau di bilangan polynesia. hidup di sana untuk satu minggu saja, tidak kurang tidak lebih. pengen lihat hamparan biru yang luas nggak terbatas. pengen baca buku sambil santai di atas pasir dan minum air kelapa langsung dari buahnya (ini di sini juga bisa sih but oh well). pengan, apa yah, mungkin lebih ke ingin menemukan esensi dari hidup tanpa beban hehehe. gw punya sejarah panjang tentang ketertarikan gw akan polynesia. udah dari SD lebih tepatnya, karena waktu itu gw punya peta dunia versi doraemon yang gw sangat sangat sangat suka dan di sana dijelaskan sedikit tentang polynesia. polyensia merupakan sebuah wilayah yang di dalamnya terdapat banyak pulau kecil yang (katanya) pemandangannya surgawi. ah, kapan ini bisa backpacking hey! anyway, ini ada sedikit gambar dari polynesia kalau ada yang belum tahu. cukup jelas kan kenapa gw ingin ke sana? au revoir!

D

ingin ke sini